Czy duży katalog na telefonie jest wygodny?
Ostatnio przeglądałem mobilne platformy z bardzo szeroką ofertą i zacząłem się zastanawiać, czy kilka tysięcy dostępnych pozycji rzeczywiście poprawia wygodę korzystania. Podczas porównywania takich serwisów trafiłem też na
Najczęściej używam telefonu, dlatego zależy mi na szybkim ładowaniu, prostym menu i braku konieczności instalowania dodatkowej aplikacji. Przy tak dużym katalogu ważne są chyba przede wszystkim filtry i wyszukiwarka. Czy ktoś miał doświadczenie z serwisem działającym w technologii PWA i może ocenić jego płynność?
12 Views

Sprawdzałem jako przykład rozbudowanego serwisu działającego w technologii PWA. Największą różnicą względem klasycznej aplikacji jest brak konieczności pobierania i aktualizowania dodatkowego oprogramowania. Duży katalog może być wygodny tylko wtedy, gdy menu, wyszukiwarka i filtry są dobrze zaprojektowane. Interesowało mnie również, jak zorganizowano ustawienia konta, historię operacji i dostępne metody płatności. Całość działała na moim telefonie płynnie, ale nie traktowałbym samej liczby dostępnych pozycji jako najważniejszego kryterium.